Kategorier
Spekematspesialiteter
Spekematspesialiteter
Spalla Valdichiana 3,5 kg
Spalla fra Sapori della Valdichiana er en klassisk toskansk delikatesse laget av forbenet, også kalt buen, som etter å ha blitt utbeinet formes og gnis med lokale krydder og deretter lufttørkes på tradisjonell måte i minimum 30 dager.
Cecina de León 7 mdr IGP røget ca 3 kg
Cecina de Leon er tørket biff, som er eik røkt i 20-25 dager.
Cecina de León IGP 12 mdr ca. 2,35 kg
Cecina de Leon er tørket, røkt biff. Det har vært kjent i flere århundrer. Allerede på 400-tallet f.Kr. beskrev Seneca Cecina prosessen slik den utføres i dag. Cecina kommer fra det latinske siccus som betyr tørket.
Lomo, tørket svinefilet 1,7 kg
Lufttørket svinefilet uten fett og krydret med pimentón, hvitløk og krydder
Cabecero de Lomo ca. 1 kg
Cabecero de Lomo er er en muskel av svinekjøtt, trimmet, krydret med blant annet hvitløk og den typiske pimentón (røkt paprika).
Bueskinke, Paleta Duroc 2,8 kg
Duroc er en spesiell gris med større fettinfiltrasjon (marmorering). Dette buestykket er en verdensførste i sin utførelse.
Lomo, Mangalica, 1,4kg
Mangalica er en helt spesiell grisrase med smakfullt kjøtt, som skyldes fettinfiltrasjon, som dannes under grisens vekst.
Morcilla, Iberico Bellota 400 -500g
Lufttørket blodpølse fra Ibérico Bellota gris. U-formet Tørket i 2-3 måneder. Kan brukes som den er eller i kokte retter, paella etc. Den er glutenfri og laktosefri.
Pancetta i terninger 100 g
Pancetta dolce skåret i terninger, klar til steking. Pancetta er en viktig del av det italienske kjøkkenet, hvor det vanligvis brukes til pasta og gryteretter
'Nduja di spilinga 90 g
Spilingas Nduja er ideell både for å smøre på bruschetta og som krydder i pizza, kokte retter, omeletter mm.
Gota 1,5 kg
Sylte av svinekjeve, saltet og modnet i minimum 60 dager. En delikatesse fra de Toscanske skattkammre.
Capocollo 2 kg
Utvalgt skinkekjøtt, saltet og hengt til tørking i 7 dager. Deretter krydret og tørket ytterligere. Minimum modning er 90 dager. En delikatesse fra Toscana.
Savigni Capocolla, ca 1,6kg, ØKO
Tradisjonell toskansk spesialitet også kjent som coppa. Vanligvis har imidlertid capocollo et sterkere preg av grovkvernet pepper enn coppa.
Porchetta del Monte 4 kg
Denne delikatessen kommer fra fjellene rundt Valdichiana i Italia. Skånsomt krydret og sakte grillet over tre i flere timer etter de helt gamle tradisjonene. Dermed beholder kjøttet alle smaksnyansene fra treet og krydderne, i fin harmoni.
Røkt biff, Manzo 2,5 kg
Lettkrydret røkt indrefilet av okse. Brukes til Carpaccio, smørbrød etc. Vekten varierer mellom 2 -3 kg. Uten gluten og uten laktose.
Bacon, kokt røkt pancetta 1,5kg
Utvalgte magre stykker svinekjøtt røkt i ovnen og kokt. En veldig delikat og unik smak med nydelige nyanser og en balansert røyksmak. Vekten varierer fra 1,2 til 2 kg. Uten gluten.
Lardo di Cinta 1 kg Øko
Cinta Senese er den spesielle italienske griserasen som garanterer en opplevelse av meget høy kvalitet. Lardo av Cinta Senese-grisen regnes som den beste i Italia. Dette er økologisk (Biologico) fra Savigni-familiens tradisjonelle håndverksproduksjon.
Crema di Lardo 500 g ØKO
En krem laget av fett (Lardo) fra Cinta senese, økologisk. Utrolig deilig som smaksstoff i matlaging eller som det er på en crostini, ristet brød.
Lombo 1,5 kg
Svinefilet som er saltet og tøket i ca. 7 dager. Modnes i minimum 90 dager etter saltingen. En Toscansk spesialitet.
Pancetta, flat uten pepper 1,5kg
Svinebryst (pancetta) Italiensk opprinnelse, krydret. Lufttørket i 20-30 dager. Glutenfri.
Mortadella med pistasj 3 kg
Mortadella med baconfett stykker og pistasjnøtter. Hver produsent har sin egen blanding av krydder for å markere sin spesielle Mortadella. Gir store skiver som bør skjæres veldig tynne for å frigjøre den fulle aromaen. Glutenfri.
Mortadella al tartufo ca 2,5 kg
Mortadella har sin opprinnelse fra Bologna i Emilia Romagna. Denne mortadellaen inneholder seriøst med trøffel.
Bresaola della valtellina I.G.P 1/2 ca 2kg
Bresaola della Valtellina IGP er hentet fra den øverste mørbraden, en av de fineste kuttene av storfe. Etter å ha blitt saltet, pakkes den og får stå i lang tid for å opprettholde sin intense røde farge og delikate smak.
Coppa Nostrana 1,7 kg
Lufttørket svinenakke etter tradisjonell oppskrift fra Parma-provinsen. Delikat krydret med balansert sødme, pepper og et hint av hvitløk. Håndbundet og produsert etter kunstens klassiske regler hos produsenten Negroni.
Coppa di Parma Riserva 1,9 kg
Coppa di Parma skiller seg fra andre typer Coppa, fordi her brukes kjøttet fra parmaskinkegriser i produksjonen. Lufttørket i minimum 12 måneder av Ferrari-familien, som er 3. generasjon i dette tradisjonsrike håndverket.
Guanciale Stagionata - speket svinekjake, ca 1 kg
Kjakene er veldig fete, og er en utsøkt råvare for urøkt speket kjøtt. Kjakene blir krydret med pepper, urter og saltet i noen dager og deretter hengt til tørk i flere uker.
Guanciale, Cinta Senese ØKO, ca 1,5 kg
Cinta Senese-grisen regnes som den beste i skinke fra Italia. Denne økologiske svinekjeften veier ca. 1,5 kg og tørkes i ca. 2 måneder i Toscana på den familieeide gården som familien Savigni har drevet i flere generasjoner. Bestillingsvare.
N'Duja ca 0,8 kg
Nduja (n’duja), uttales "ndoia" er laget av svinefett, urter og chili fra Calabria, som gir den distinkte røde fargen. Brukes som pizzatopping eller i et tynt lag på toast. Prøv den gjerne sammen med paprika og spinat neste gang du skal lage pizza!
Speck/Valtellina 2,0kg
Speck er lett røkt mager skinke. Formen er firkantet og gjør den lett å jobbe med. Smaken er delikat med et hint av røyk. Brukes til i charcuterietallerkener eller til raclette sammen med ost.
Pancetta Coppata Italsalumi 2,5 kg
Pancetta supercoppata er laget med en coppa (nakkekjøtt) og veldig mager pancetta. Etter en saltperiode på ca. 15 dager rulles pancettaen rundt coppaen, bindes og modnes i 2 måneder.
Pancetta arrotolata piccante, ca 4kg
Pancetta arrotolata piccante (krydret rullet pancetta) er tilberedt med fersk skrellet pancetta, tørrsaltet med krydder, aromaer og hot chilipepper: sistnevnte gir den en umiskjennelig knallrød farge.
Pancetta montanara, ca 2,8 kg
Pancetta montanara er spekemat med en veldig intens og elegant smak. Dekket med en blanding av Langhe-urter og krydder, er den preget av en intens aroma og en omsluttende smak.
Lardo alle Erbe, ca 1,5kg
Lardo alle Erbe er laget av de beste stykkene av store svineskuldre. Etter den første saltingen er den dekket med aromatiske urter fra Langhe, nøye utvalgt for å gi produktet en intens smak og umiskjennelig aroma.
Lardo Sottovuoto, ca 3 kg
Lardo Sottovuoto er produsert med de beste stykkene, nøye utvalgt for deres høye tykkelse. Dette gjør at den opprettholder maksimal mykhet til kjøttet, fra salting helt til slutten av krydreprosessen.