Kategorier
Blåmuggost
Blåmuggost
Blå Kornblomst HEL 3 kg ØKO
Myk kremet og mild blåmuggost utviklet i samarbeid mellom Thise Meieri og Gedsted Meieri. Produsert i 400 l ostekar og rørt for hånd. Modnet på ca. 4 uker. Nydelig myk og rund smak.
Blu 61, 2,3 kg
Spennende blåmuggost fra det innovative familiemeieriet Carpenedo i Veneto. Først lagret i 2 måneder alene og til slutt med den lokale venetianske dessertvinen Raboso Passito og tranebær.
Basajo 1,2 kg
Sauemelksost fra meieriet Carpenedo i Veneto. Basajo tar navnet sitt fra Antonio Carpenedos barnebarn, som ikke kunne uttale det italienske ordet for ost "formaggio", men i stedet sa "basajo".
Valdeon blåskimmelost 2,5 kg
En god og sterk blåform, lagret i ca. 3 måneder Osten produseres i Covadongas nasjonalpark, som ligger like ved Léon. Valdeón er laget av pasteurisert ku- og geitemelk, og ostemassen som produseres er myk med en naturlig indre mugg.
La Peral 800 gr. Blåskimmel ku
Produsert på en liten familiegård. Kumelksost, blåmugg, kremgul med et hint av blått, fyldig, nyansert fettsmak som smelter i munnen. 55 %. Fra Asturias i Nord-Spania.
Økologisk blåskimmel 1 kg
Myk blåmuggost. Rund og likevel krydret på smak. Modnet på min. 4 - 5 uker for en myk, smakfull og behagelig blåmugg. Fra Thise Meieri i Nordjylland.
Past.Bleu d'Auvergne AOP 2,5kg
Denne Bleu d'Auvergne er laget av pasteurisert melk og er merket AOP. En kremet, myk blåmugg med mange nyanser fra fjellmelken.
Persillé de Chèvre ca. 1,3 kg
Blåmugggeitost fra gårdsmeieriet Ferme de la Tremblaye. Osten produseres utelukkende på gården med melk fra egne geiter, som beiter i Alpene i den lille byen La Boissière Ecole, rett ved Rambouillet-skogen.
Carré d'Aurillac ca 1,9 kg
En ost fra Auvergne med min. 18 dagers lagring. Dette er en ost produsert i stor skala, firkantet med hvitmugg på utsiden og blåmugg på innsiden. Den har en myk, vennlig tekstur og smak.
Bleu d'Auvergne AOC 1,3kg
Rå melk ost fra ku. Fra Auvergne, en blåskimmel med et veldig fint nettverk av blåårer. Skarp smak, litt salt. En fin ost til buffet eller kakeform, men også egnet til å fylle pasta, i salat med nøtter, til fylt sopp osv. Modnet min. 6 uker.
Roquefort CARLES ½, ca. 1,4kg
Minste lagringstid for denne osten er 90 dager. Den modnes i naturlige grotter i byen Roquefort i Frankrike. Carles-huset lager sin egen Penicillium Roqueforti etter de eldgamle metodene.
Blå Kornblomst HEL 3 kg ØKO
Myk kremet og mild blåmuggost utviklet i samarbeid mellom Thise Meieri og Gedsted Meieri. Produsert i 400 l ostekar og rørt for hånd. Modnet på ca. 4 uker. Nydelig myk og rund smak.
Dolomitico, blåskimmel modnet i øl 2,5kg
Blåmuggost modnet i øl i ca 2 måneder og overflatebehandlet med byggmalt. Bronse ved WCA 2023.
Rossini 2 kg
En blåmuggost utviklet på gamle tradisjoner og verdier og laget av den absolutt beste kumelk og lagret i tørkede druerester
Fourme d'Ambert AOP 2,2kg
Kumelkblåmugg, en av de mildeste, med nydelig kremet tekstur
Gorgonzola DOP Dolce Cremoso 1,5 kg
Gorgonzola dolce cremoso – søt og kremet – fra meieriet Arrigoni i Lombardia
Gorgonzola Mascarpone 1,2 kg
Arri' Arri' er det Arrigoni-meieriet kaller denne fantastiske "lagkakeosten", som består av mascarpone og gorgonzola dolce bygget opp i fine lag av sødme og krydder. En sær, men ekstremt delikat ost fra fjellområdene rundt Lombardia og Piemonte.
Gorgonzola DOP ØKO 1,5 kg
Den berømte italienske blåmuggosten produsert økologisk. Gorgonzola har vært beskyttet av DOP-merket siden 1996, men er en ost som har blitt produsert i århundrer.
Gorgonzola dolce DOP, ca 1,5 kg
Italiensk tradisjonsrik blåmuggost med mild smak og mange bruksområder.
Gorgonzola piccante DOP, ca 1,5 kg
Gorgonzola er en av Italias mest kjente oster og absolutt den mest berømte blåosten
Gorgonzola DOP Dolce Cremoso 6 kg
Gorgonzola dolce cremoso – søt og kremet – fra meieriet Arrigoni i Lombardia.